Bezlepková kakaová buchta
Kakaová buchta je jeden z nejrychlejších dezertů.
Je plná hořčíku z kakaa a banánu, hodí se i jako svačina nebo jen tak ke kávě.
Ingredience:
- bezlepková mouka - 200g
- kakao - 20g
- třtinový cukr - 50g
- zralý banán - 1ks
- sójový jogurt neochucený - 200g
- kokosový nebo slunečnicový olej - 50g
- jedlá soda - půl lžičky
- ovoce na ozdobu
Ingredience jsou pro malou formu o průměru 20cm.
Postup:
V míse si smícháme všechny ingredience dohromady -
mouku, kakao, třtinový cukr, přidáme rozmačkaný banán, sójový jogurt,
olej, jedlou sodu. Vše důkladně promícháme (nejlépe šlehačem) a vylijeme do formy/na plech.
Libovolně můžeme nahoru dát i ovoce a péct s ovocem.
Pečeme na 180°C v předehřáté troubě 20-30 minut - dle výšky formy. Kontrolujeme špejlí, zda je hotová.
TIP:
Nahoru můžeme libovolně poskládat čerstvé ovoce, přelít topingem, zalít citronovou nebo kakaovou polevou, posypat kokosem či jen cukrem - vše záleží na chuti...