Bezlepková kakaová buchta

05.09.2018

Kakaová buchta je jeden z nejrychlejších dezertů.

Je plná hořčíku z kakaa a banánu, hodí se i jako svačina nebo jen tak ke kávě.

Ingredience:

  • bezlepková mouka - 200g
  • kakao - 20g
  • třtinový cukr - 50g
  • zralý banán - 1ks
  • sójový jogurt neochucený - 200g
  • kokosový nebo slunečnicový olej - 50g
  • jedlá soda - půl lžičky
  • ovoce na ozdobu

Ingredience jsou pro malou formu o průměru 20cm.

Postup:

V míse si smícháme všechny ingredience dohromady - mouku, kakao, třtinový cukr, přidáme rozmačkaný banán, sójový jogurt, olej, jedlou sodu. Vše důkladně promícháme (nejlépe šlehačem) a vylijeme do formy/na plech. Libovolně můžeme nahoru dát i ovoce a péct s ovocem.
Pečeme na 180°C v předehřáté troubě 20-30 minut - dle výšky formy. Kontrolujeme špejlí, zda je hotová.

TIP:

Nahoru můžeme libovolně poskládat čerstvé ovoce, přelít topingem, zalít citronovou nebo kakaovou polevou, posypat kokosem či jen cukrem - vše záleží na chuti...

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!