Indická cizrna na paprice s kokosovým mlékem

02.02.2019

Cizrna s indickým kořením....krémová, bez mouky...s kokosovým mlékem a čerstvými bylinkami.

Ingredience jsou cca na 4 porce.

Ingredience:

  • cizrna - 2 plechovky
  • kokosové mléko - 1 plechovka
  • cibule - 1ks (nemusí být)
  • limeta
  • olej
  • koření: Garam masala - 1lžíce, římský kmín - půl lžíce, kurkuma - lžička, chilli - špetka
  • bylinky: čerstvý koriandr a petržel

Postup:

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Scedíme cizrnu, propláchneme ji a přidáme na pánev, krátce osmahneme, osolíme, přidáme všechno koření. Nakonec přilijeme plechovku kokosového mléka, necháme povařit pro spojení chutí. Na talíři posypeme čerstvými bylinkami a vymačkáme čtvrt limetky k dochucení.

Tip:

Do jídla lze přidat i listy čerstvého špenátu a klíčky (já přidala mungo klíčky), nahoru posypat čerstvými bylinkami. Nejlepší příloha k tomuto jídlu je jasmínová rýže.

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!