Indická cizrna na paprice s kokosovým mlékem
02.02.2019
Cizrna s indickým kořením....krémová, bez mouky...s kokosovým mlékem a čerstvými bylinkami.
Ingredience jsou cca na 4 porce.
Ingredience:
- cizrna - 2 plechovky
- kokosové mléko - 1 plechovka
- cibule - 1ks (nemusí být)
- limeta
- olej
- koření: Garam masala - 1lžíce, římský kmín - půl lžíce, kurkuma - lžička, chilli - špetka
- bylinky: čerstvý koriandr a petržel
Postup:
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Scedíme cizrnu, propláchneme ji a přidáme na pánev, krátce osmahneme, osolíme, přidáme všechno koření. Nakonec přilijeme plechovku kokosového mléka, necháme povařit pro spojení chutí. Na talíři posypeme čerstvými bylinkami a vymačkáme čtvrt limetky k dochucení.
Tip:
Do jídla lze přidat i listy čerstvého špenátu a klíčky (já přidala mungo klíčky), nahoru posypat čerstvými bylinkami. Nejlepší příloha k tomuto jídlu je jasmínová rýže.