Jablečný vanilkový koláč s mandlovým máslem

23.09.2018

Jablečný vanilkový koláč je skvělý pro podzimní dny. Vůně a chuť jablek, skořice, vanilky a mandlí je prostě neodolatelná. 

Ingredience:

  • drcené ovesné vločky - 100g
  • kokosový olej - 50g
  • mandlové rostlinné mléko - 50g
  • jablka - 750g
  • vanilkový puding - 1 sáček
  • voda - 500ml
  • třtinový cukr
  • mandlové máslo
  • javorový sirup
  • mletá skořice, pravá vanilka

Postup:

Těsto: V míse zpracujeme drcené ovesné vločky s kokosovým olejem a rostlinným mlékem. Vzniklé těsto rukou vtlačíme do formy a dáme na chvíli (cca 7 minut) do trouby na 180°C.


Náplň: Ostrouhaná a na malé kousky nakrájená jablka dáme do hrnce na chvíli podusit s třtinovým cukrem, trochou vody a skořice. V nádobě smícháme 500 ml vody s vanilkovým pudingem (a pravou vanilkou, kdo chce). Změklá jablka zalijeme pudingem a mícháme do zhoustnutí.


Na ovesné těsto nalijeme jablečnou směs. Nahoru dáme mandlové máslo a javorový sirup. Aby se vše spojilo - dáme zapéct do trouby na 180°C na 20 minut. 

Kuchyň nám krásně provoní vůně jablek, skořice, vanilky a mandlí. Necháme vychladnout, ztuhnout a podáváme.

Tipy:

Rostlinné mléko se dá použít jakékoliv. Skořice a vanilka se může do receptu dát a nemusí, vše záleží na chutích. Místo mandlového másla lze použít nasekané ořechy, ale koláč nebude mít tak krémový povrch. A kdo nejí cukr, vynechá třtinový cukr :-)

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!