Jogurtová bublanina s ovocem

20.06.2020

Jogurtová vláčná bublanina...

Rychlá klasika s letním ovocem a rostlinným jogurtem...

Ingredience:

  • hladká mouka - 50g
  • polohrubá mouka - 50g
  • vanilkový cukr - balíček 20g
  • třtinový cukr - 30g
  • zralý banán - 1ks
  • sójový jogurt neochucený - 150g
  • slunečnicový olej - 25g
  • jedlá soda - 5g
  • sezónní ovoce

Ingredience jsou pro malou formu o průměru 20cm.

Postup:

V míse si smícháme všechny ingredience dohromady - mouku, třtinový cukr, vanilkový cukr, přidáme rozmačkaný banán, sójový jogurt, olej, jedlou sodu. Vše důkladně promícháme (nejlépe šlehačem) a vylijeme do formy/na plech. Libovolně zamíchat ovoce nebo ho poklást nahoru.
Pečeme na 180°C v předehřáté troubě 20-30 minut - dle výšky formy. Kontrolujeme špejlí, zda je hotová.

TIP:

Nahoru poté dozdobit moučkovým cukrem či čerstvým ovocem a snítkou máty...

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!