Kuskus se zeleninovou směsí a Harissou
Pikantní, rychlé a veganské? To je kuskus se zeleninou a pálivým kořením Harissa.
Harissa je základ tuniské kuchyně. V Tunisku se dává téměř do každého jídla. Je stejně pálivá jako písek rozpálený horkým tuniským sluncem.
Harissa obsahuje chilli, česnek, papriku, rajčatový prášek, koriandr, římský kmín a sůl.
Ingredience:
- kuskus
- zelenina - lilek, paprika, rajčata, mrkev, špenátové listy, ...
- olej - 1 lžíce
- sůl
- Harissa
- čerstvé bylinky na posypání - petržel, bazalka, koriandr
Postup:
Skvěle zde můžeme využít podzimní zeleninu a čerstvé bylinky.
Na kousky nakrájenou zeleninu podusíme ve Woku na lžíci oleje do mírného změknutí zeleniny, podléváme i trochou vody. Zeleninu osolíme a přidáme koření (nebo pastu) Harissa.
Uvaříme si dle návodu kuskus.
Na kuskus naservírujeme zeleninu a čerstvé bylinky. Dobrou chuť.