Kuskus se zeleninovou směsí a Harissou

21.11.2018

Pikantní, rychlé a veganské? To je kuskus se zeleninou a pálivým kořením Harissa.

Harissa je základ tuniské kuchyně. V Tunisku se dává téměř do každého jídla. Je stejně pálivá jako písek rozpálený horkým tuniským sluncem.

Harissa obsahuje chilli, česnek, papriku, rajčatový prášek, koriandr, římský kmín a sůl.


Ingredience:

  • kuskus
  • zelenina - lilek, paprika, rajčata, mrkev, špenátové listy, ...
  • olej - 1 lžíce
  • sůl
  • Harissa
  • čerstvé bylinky na posypání - petržel, bazalka, koriandr

Postup:

Skvěle zde můžeme využít podzimní zeleninu a čerstvé bylinky.
Na kousky nakrájenou zeleninu podusíme ve Woku na lžíci oleje do mírného změknutí zeleniny, podléváme i trochou vody. Zeleninu osolíme a přidáme koření (nebo pastu) Harissa.

Uvaříme si dle návodu kuskus.

Na kuskus naservírujeme zeleninu a čerstvé bylinky. Dobrou chuť.

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!