Mlíko do rakve víko

01.12.2019

☯️☯️☯️
Doporučené potraviny dle Tradiční čínské medicíny:
Jídla, která POSILUJÍ DRÁHU SLEZINY PI, neboť vyživují energii čchi QI a krev XUE a vylučují nadměrné a škodlivé vlhko SHI, horko RE a hlen TAN z organismu, jsou tato:
- Veškeré pícniny - Slzovka, jáhly, pohanka, cizrna (falafel, hummus), kukuřice (polenta), quinoa, amarant, rýže celozrnná, natural, Basmati, černá,červená či dlouhozrnná.
- Zelenina - sladce chutnající druhy zeleniny jako jsou dýně, cukety, mrkev, sladké brambory, topinambury, maniok, veškeré luštěniny, obiloviny, ječné kroupy, ječné těstoviny
- koření (koriandr, petržel, majoránka, saturejka, oregano, fenykl, římský kmín, pískavice řecké seno, kari listy, muškátový oříšek, skořice, zázvor, lékořice, vanilka)
- ovoce - rozinky, mandle, ořechy, sladká jablka, granátová jablka
- ostatní - tofu, ječný slad

NAOPAK
Jídla, která nejvíce ZATĚŽUJÍ DRÁHU SLEZINY PI, neboť přinášejí nadměrné vlhko SHI, horko RE a hlenem TAN do organismu, jsou tato:
- veškerá jídla z bílého cukru (tj. sladkosti, cukrovinky, čokolády)
- veškerá jídla z bílé mouky (chléb, pečivo, těstoviny...)
- veškeré výrobky z pasterizovaného kravského mléka (mléko, šlehačka, tavené sýry, dlouhotrvanlivé jogurty, lipánky, nepřepuštěné máslo...).
- veškerá pečená, smažená, grilovaná a fritovaná jídla (masa, sýry, hranolky, steaky...)
- veškerá syrová zelenina a syrové ovoce (vždy by se měly konzumovat lehce podušené, povařené...)
- veškeré chladné nápoje (z ledničky, s kostkou ledu...)
- veškeré sladké nápoje (limonády, koly, džusy...), zmrzlina (pokud možno ji konzumovat s kořením kupř. skořicí či trochou alkoholu...).

Většina potravinových alergií se dle TCM projevuje jako určitá forma nedostatečnosti energie čchi sleziny PI QI XU s horkem RE nebo vlhkem SHI nebo hlenem TAN. Není proto divu, že výše zmíněné potraviny, které jsou povětšinou zvlhčující a zahleňující, mají největší tendenci vyvolávat tyto alergie! 


Informace jsou z této stránky:
https://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tcm/harmonicke-stravovani

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!