Pečené lilky

14.09.2018

Pečené lilky se hodí jako hlavní chod k čerstvé zelenině, bramborám, batátům i k pečivu.

Ingredience:

  • lilky
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • bazalka, tymián
  • rajčata

Postup:

Lilky rozkrojíme podélně na půl, nařežeme tak abychom neporušili slupku, nasolíme a necháme chvíli odležet. Lilky pustí vodu, tu odsajeme ubrouskem. Do mezer nastrkáme kousky česneku, zakapeme olivovým olejem, naskládáme nahoru na kolečka nakrájené rajčata posypeme bazalkou. Nahoru ještě dáme snítky tymiánu a pečeme i s kouskem citrónu - ten tomu dodá svěží vůni a chuť.

Troubu si předehřejeme na 200°C a vložíme péct lilky na cca 30 minut podle velikosti lilků. Podáváme s přílohou.

Pečené lilky s rajčaty a bylinkami, podávané s batáty a BIO kečupem.
Pečené lilky s rajčaty a bylinkami, podávané s batáty a BIO kečupem.


TIP:

Lilky se dají zapéct s čímkoli dalším - tofu, veganský sýr, cibule, chilli papričky, provensálské koření.

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!