Puding z rostlinného mléka

10.08.2018

Puding - jednoduchá klasika, která nikdy neomrzí.
Zde recept na vanilkový a banánový.


Vanilkový puding

Ingredience:

  • ochucené vanilkové sójové mléko - 500ml
  • vanilkový pudinkový prášek - 1ks
  • třtinový cukr - 2 lžíce
  • libovolně: rýžové pukance (burizony), ovoce

Postup:
Smícháme v hrnku trochu mléka s vanilkovým práškem a cukrem. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile se mléko začne vařit, přilijeme smíchané mléko s pudinkovým práškem a cukrem. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme do připravených formiček s rýžovými pukanci.

Tip: 
Mléko může být jakékoli rostlinné - Ale ochucené vanilkové mléko dělá vanilkový puding ještě vanilkovější. Puding je výborný s rýžovými pukanci místo piškotů.  Na ozdobu, ale i dovnitř se hodí jakékoli ovoce mražené i čerstvé.


Banánový puding

Ingredience:

  • rostlinné mléko - 500ml
  • banánový pudinkový prášek - 1ks
  • třtinový cukr nebo Xylitol - 1 lžíce
  • rýžové pukance (burizony)
  • banán

Postup:
Smícháme v hrnku trochu rostlinného mléka s banánovým práškem a cukrem. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile se mléko začne vařit, přilijeme smíchané mléko s pudinkovým práškem a cukrem. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme do připravených formiček.

Tip: 
Mléko může být jakékoli rostlinné - mandlové, kokosové, sójové,...
Puding je výborný s rýžovými pukanci místo piškotů. Slazení Xylitolem je daleko lepší pro svou chuť i vlastnosti.
Samozřejmě se dá vylepšit i čokoládovou polevou a jahodami :-)

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!