Puding z rostlinného mléka
Puding - jednoduchá klasika, která nikdy neomrzí.
Zde recept na vanilkový a banánový.
Vanilkový puding
Ingredience:
- ochucené vanilkové sójové mléko - 500ml
- vanilkový pudinkový prášek - 1ks
- třtinový cukr - 2 lžíce
- libovolně: rýžové pukance (burizony), ovoce
Postup:
Smícháme v hrnku trochu mléka s vanilkovým práškem a cukrem. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile se mléko začne vařit, přilijeme smíchané mléko s pudinkovým práškem a cukrem. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme do připravených formiček s rýžovými pukanci.
Tip:
Mléko může být jakékoli rostlinné - Ale ochucené vanilkové mléko dělá vanilkový puding ještě vanilkovější. Puding
je výborný s rýžovými pukanci místo piškotů. Na ozdobu, ale i dovnitř se hodí jakékoli ovoce mražené i čerstvé.
Banánový puding
Ingredience:
- rostlinné mléko - 500ml
- banánový pudinkový prášek - 1ks
- třtinový cukr nebo Xylitol - 1 lžíce
- rýžové pukance (burizony)
- banán
Postup:
Smícháme v hrnku trochu rostlinného mléka s banánovým práškem a cukrem. Zbytek mléka dáme vařit. Jakmile se mléko začne vařit, přilijeme smíchané mléko s pudinkovým práškem a cukrem. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Nalijeme do připravených formiček.
Tip:
Mléko může být jakékoli rostlinné - mandlové, kokosové, sójové,...
Puding je výborný s rýžovými pukanci místo piškotů. Slazení Xylitolem je daleko lepší pro svou chuť i vlastnosti.
Samozřejmě se dá vylepšit i čokoládovou polevou a jahodami :-)