SAMOLÉČÍCÍ SCHOPNOST TĚLA

01.06.2023

Uzdravování je pro lidské tělo prioritou a dosahuje toho neustálým čištěním sebe samo od škodlivých odpadních látek.  

Tyto látky z potravy i z ovzduší a nesprávně vedeného způsobu života, které jsou pro zdraví škodlivé, narušují přirozené filtry a vylučovací orgány těla. Mezi tyto filtry se řadí hlavně střeva, játra, ledviny, pokožka a lymfatický systém. Jsou velmi důležitými orgány eliminace. Největší vylučovací význam má tlusté střevo, kde se shromažďuje odpad potravy. Při přetížení těchto orgánů nemohou pracovat tak, jak by měly a škodlivé látky zůstávají v organismu. Krev se však těchto látek musí zbavit a proto tělo využívá překotných způsobů eliminace, kdy pomáhají i jiné orgány s vylučováním, jako mohou být plíce, což se může projevit jako kašel, zánět průdušek nebo zápal plic. Nemoc se tedy dá vysvětlit často i jako nepřirozený způsob eliminace toxinů. Ne vždy konzumace nevhodných potravin okamžitě vyvolá projevy nemoci, ale nepříznivé účinky se s jistotou v těle kumulují a mohou se projevit až později.
Nejcennější vlastností těla je schopnost regenerovat a obnovit funkce orgánů. Tato přirozená schopnost je vlastní každému organismu. Této schopnosti tělo může využívat pouze při správných podmínkách, které se mu musí nastolit. Buňky potřebují dostatečný vnější zdroj energie, aby se udržely v činnosti, mohou nejen zeslábnout, ale i odumřít nebo změnit svou funkci. Při buněčné degeneraci naše tělo začne slábnout, dojde k nedostatečné funkci některých tělesných orgánů a je náchylné k nemocem. Oproti tomu regenerace a detoxikace odstraní příčinu symptomů, které poté zmizí. Regenerace je důležitá pro obnovu poškozených buněk a tkání. K té je důležitá detoxikace, která zbavuje nadbytečných škodlivých látek z metabolických procesů, čímž umožňuje správné trávení, vstřebávání a zužitkování živin. Zásadotvorný účinek syrových přirozených potravin pomáhá regeneraci tkání, neboť působí protizánětlivě a energetická hodnota přispívá k celkovému zvýšení energie. Příroda nás zaopatřila bylinami i potravinami, které k regeneraci i posílení imunity tělo potřebuje. Stačí jíst vhodné potraviny, jíst je zralé, čerstvé a neničit je nadměrnými vysokými teplotami nebo chemickými látkami. Příroda pracuje pomaleji, ale systematicky. Snahy o urychlení většinou nepomáhají nebo nekončí dobře. Lidské tělo je tudíž samo sobě nejlepším lékařem, je nutné mu naslouchat, uvědomit si jeho signály.
Při projevu nemoci potřebuje tělo čas k odpočinku a to nejen fyzickému, ale i chemickému. Lze toho dosáhnout především ulehčením v jídle, kdy jsou nejvhodnější potraviny lehce stravitelné, nezatěžující, bez dráždivých a chemických látek. Tímto se dopřeje tělu, aby se zbavilo nahromaděných metabolitů a částečně se vyčistilo. Poskytne úlevu všem orgánům a umožní snadnější vylučování odpadních látek. Člověk jí především proto, aby žil, načerpal energii a živiny. Trávení potravy je na energii nejvíce náročné. Spotřebuje mnohem více energie než mnohé jiné funkce. Proto je značně nevýhodné trávit těžkou koncentrovanou potravu, nesprávně sestavenou nebo dokonce takovou, která je pro tělo toxická a plná kontaminantů. 

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!