Špagety s boloňskou omáčkou

08.08.2020

Špagety s oblíbenou boloňskou omáčkou je recept na rychlý oběd. 


Ingredience:

  • balíček veganského mlétého nebo sójový granulát - 50g
  • rajský protlak nebo plechovka rajčat - 1ks
  • rostlinný olej - 1 lžíce
  • cibule - 1ks
  • česnek - 4 stroužky
  • sůl
  • cukr
  • bazalka, (muškátový oříšek)
  • voda nebo sójové mléko - 1 hrnek
  • špagety

Postup:

Dáme vařit sójový granulát do osolené vody nebo vody se zeleninovým bujónem. Vaříme asi 10 minut, slijeme vodu a ještě z něj přebytečnou vymačkáme.

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme na pánev veganské mleté nebo sojový granulát a krátce opečeme.

Přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, bazalku, zředíme vodou nebo sójovým mlékem, dosladíme cukrem, dosolíme, můžeme přidat malinko muškátového oříšku a povaříme aby se chutě spojily. Směs podáváme na uvařené špagety, ozdobíme čerstvou bazalkou.


Tip:

Na hotové špagety s omáčkou se hodí nahoru nasypat lahůdkové droždí (nahradí chuť parmazánu).


Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!