Špagety s boloňskou omáčkou
Špagety s oblíbenou boloňskou omáčkou je recept na rychlý oběd.
Ingredience:
- balíček veganského mlétého nebo sójový granulát - 50g
- rajský protlak nebo plechovka rajčat - 1ks
- rostlinný olej - 1 lžíce
- cibule - 1ks
- česnek - 4 stroužky
- sůl
- cukr
- bazalka, (muškátový oříšek)
- voda nebo sójové mléko - 1 hrnek
- špagety
Postup:
Dáme vařit sójový granulát do osolené vody nebo vody se zeleninovým bujónem. Vaříme asi 10 minut, slijeme vodu a ještě z něj přebytečnou vymačkáme.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme na pánev veganské mleté nebo sojový granulát a krátce opečeme.
Přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, bazalku, zředíme vodou nebo sójovým mlékem, dosladíme cukrem, dosolíme, můžeme přidat malinko muškátového oříšku a povaříme aby se chutě spojily. Směs podáváme na uvařené špagety, ozdobíme čerstvou bazalkou.
Tip:
Na hotové špagety s omáčkou se hodí nahoru nasypat lahůdkové droždí (nahradí chuť parmazánu).