Veganský štrúdl s vlašsko-ořechovým máslem

23.09.2022

Štrúdl, závin - klasika, která se dá udělat na spoustu způsobů. 

Zde je rychlý recept - doslova plný jablek, brusinek a vlašských ořechů.

Ingredience:

  • listové těsto s rostlinnými tuky - 400g
  • ovesné vločky - 20g
  • nastrouhaná jablka - 450g
  • brusinky (nebo rozinky) - 50g
  • vlašské ořechy - 200g
  • mletá škořice
  • na oslazení - 50g: třtinový/kokosový cukr nebo agávový/javorový či jakýkoli jiný sirup dle preference a chuti

Postup:

Těsto si rozválíme, prostředek posypeme ovesnými vločkami ať nasají přebytečnou šťávu z jablek. Jablka si oloupeme a nastrouháme, vymačkáme z nich šťávu a tu si pak vypijeme :-) Poklademe nastrouhaná jablka na těsto s vločkami. Poté posypeme sekanými brusinkami (rozinkami).

V mixéru si uděláme z vlašských ořechů máslo nebo je co nejjemněji nadrtíme/nameleme. Ořechové máslo poté dáme nahoru na jablka a brusinky, zasypeme mletou skořicí a osladíme tím, co máme rádi nebo nesladíme vůbec.

Tip:

Ořechy/ořechové máslo se dá použít i jiné než z vlašských ořechů - mandlové máslo ve spojení s javorovým sirupem je také skvělá kombinace.

Na oslazení se také hodí karamel z třtinového cukru.

Plody přírody vedoucí ke zdraví 2018-2023 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!